Antrekk ved gravferd

Hva er forventet antrekk i begravelse

Etter vestlig skikk skal man i forbindelse med gravferd være kledd i mørke klær. I Sverige kan man også oppleve at folk kler seg i hvitt på sommertid. Enkelte steder i Norge brukes bunad i begravelser, men bunad er strengt tatt et festplagg.

Antrekk ved gravferd | Kvinner

Kvinner bærer svart drakt eller kjole, svart eller mørkt yttertøy. Korte skjørt bør unngås, og man skal heller ikke ha dyp utringning. Skoene og yttertøyet bør også være mørke. Videre er prangende smykker og annen staffasje ikke god skikk og bruk. Antrekket skal være diskré.

Antrekk ved gravferd | Menn

Menn går som regel i mørk eller svart dress. Etter britisk manér skal slipset være svart. Eier man ikke et svart slips, benyttes det mørkeste og det mest diskré man har.

Antrekk i begravelse

I England er det svarte slipset sørgeslipset, og det er ikke uvanlig at man ser menn som nylig har opplevd et dødsfall i nær familie eller omgangskrets, bære svart slips over en lengre periode for å markere sorgen. En gentleman har alltid et svart slips innen rekkevidde, i tilfelle noe uforutsett skulle inntreffe.

Mange mener fra gammel dag av at man også bør unngå lys frakk. Svart eller mørk frakk er å foretrekke.  

Svart eller nedtonede, mørke farger er det vanlig.

Har du spørsmål, kan du helt uforpliktende ta kontakt med oss.

antrekk ved gravferd

3D-visualisering av:

vistaportal andersen

Våre avdelinger